habernediyor.com

ABD’den ‘Çin’ talimatı! “Hemen terk edin”

DÜNYA

Kovid-19’a karşı uyguladığı sert yöntemlerle adından söz ettiren Çin hükümetinin Şanghay’daki kısıtlama politikalarına tepki gösteren ABD Dışişleri Bakanlığı, kentteki ABD’li personellere bir çağrıda bulunarak, “Bir an önce kenti terk edin” talimatı verdi. 

Konuyla ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlayan açıklamada, Çin hükümetinin bölgedeki keyfi ve sert kurallarına tepki gösterildi. Yapılan açıklamada, “Bölgede geçerli olan yasalar keyfi ve ciddiyetsiz bir şekilde uygulanmaya devam ediyor. Pandemi kısıtlamaları sebebiyle Çin’e ziyarette bulunmak isteyen vatandaşlar, bu programlarını bir kez daha gözden geçirmeliler” ifadelerine yer verildi.



“Çocukları anne ve babalarından ayıracak kadar keyfi ve ciddiyetsiz uygulamalar sürüyor”

ABD’den yapılan açıklamada Çin’in diğer şehirlerinde uygulanan sert kısıtlamalara da yer verilerek, “Yalnızca Şanghay değil, Jilin ve Hong Kong’da da çok sert bir tutum sergileniyor. Çocukları anne ve babalarından ayıracak kadar keyfi ve ciddiyetsiz uygulamalar sürüyor” cümleleri dikkat çekti. 

“Derhal terk etme talimatı verilmiştir”

Yapılan uyarı mesajında son bölümünde ise şu ifadeler yer aldı:
“11 Nisan Pazartesi günü itibariyle, Dışişleri Bakanlığımız tarafından koronavirüs vakalarında yükseliş ve Çin hükümetinin bu konuda ülkedeki mevcut kısıtlamalarının etkisi sebebiyle, acil durumda bulunmayan Amerikan hükümet personellerine ve tüm aile bireylerine Şanghay Başkonsolosluğu’nu derhal terk etme talimatı verilmiştir.”

Şanghay’daki sert kısıtlamalar sebebiyle yiyeceğe dahi ulaşılamıyor

Yaklaşık olarak 25 milyon insana ev sahipliği yapan Şanghay’da son dönemde hızla artan koronavirüs vakaları sebebiyle sert tedbirler hayata geçirilmiş, bölgede yaşanan bu durum sonrası pek çok insan yiyeceğe dahi erişmekte büyük sorunlar yaşamaya başlamıştı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.