habernediyor.com

ABD'den 'İran' iddiası: Savaşa dahil oluyor

DÜNYA

Jake Sullivan, İran'ın yakın dönemde Ukrayna savaşı için başkent Moskova'ya aralarında silahlı olanların da yer aldığı yüzlerce İHA (insansız hava aracı) göndereceğine ve Rus ordusuna İHA eğitimi vereceğine ilişkin ellerinde istihbarat olduğunu ifade etti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği günlük basın brifingine iştirak ederek ABD Başkanı Biden'ın yarın başlayacak olan Orta Doğu ziyareti hakkında konuştu ve basın mensuplarının sorularını cevapladı.

İran ile nükleer anlaşma hususunda İran'ın belirli adımlar atması gerektiğine işaret eden Sullivan, "Bahse konu anlaşma için bir takvim belirlemedik. Masada bir anlaşma mevcut. Bunu Avrupalı partnerlerimiz ve biz destekliyoruz, İran bu anlaşma doğrultusunda bir adım atmalı." dedi.

"İran, Rusya'ya İHA ve SİHA verecek"

Sullivan, Ukrayna-Rusya Savaşı hususunda da Rusya'nın istediklerini alamadığını ve bazı silah problemleri yaşadığını öne sürerek, "Bizim tarafımızda, İran hükümetinin yakın dönemde Rusya'ya çok sayıda İHA vereceğine ve bu İHA'ların arasında silahlı olanlarının da olacağına dair bir bilgi var. Öte yandan bu bilgi, İran'ın söz konusu İHA'ların kullanımı için Rus ordusuna eğitim vereceğini ve bu sürecin temmuz ayı içinde başlayabileceğini gösteriyor." sözlerini sarf etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.