habernediyor.com

ABD'de bir şerif eylemcilere katıldı: "Kaskım yok, copumu bıraktım"

DÜNYA

ABD'de siyahi vatandaş George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolarda Houston atlı polisi bir eylemciyi ezerken; Michigan'da bulunan bir şerif ise eylemcilere katılarak onlarla birlikte yürüdü. 

ABD'nin Minneapolis şehrinde siyahi vatandaş George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolar, dalga dalga yayılıyor. Eylemciler bir yandan mağazaları ve marketleri yağmalarken, diğer yandan polis merkezleri ile araçlarını yakmaya devam ediyorlar. 

ABD'de eylemler sürerken, ülkenin dört bir yanından farklı kareler gelmeye başladı. Bir polis göstericiyi ezerken, diğeri göstericilerin yanında yer almayı tercih etti.

Atlı polis eylemci kadını ezdi

Houston Belediye Binası önünde gerçekleştirilen protesto gösterileri esnasında atlı polis, eylemci kadını ezdi. Söz konusu kadın, Houston Polis Departmanı'na dava açacağını bildirdi. 

Polis Departmanı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, atlı devriye memurunun, bir eylemciyi ezdiğini ortaya çıkaran görüntülerin farkında olunduğunu ve olayın arkasındaki şartların incelendiğini bildirdi.

Diğer yandan, Houston'da düzenlenen protesto gösterileri esnasında 150 kişi tutuklanırken, birçok polis memuru ise yaralandı.

Şerif coplarını bırakarak eylemcilere katıldı

Michigan eyaletinde gerçekleştirilen George Floyd eylemlerinde, Flint şehrine bağlı Genesee bölgesinin şerifi Chris Swanson, kask ve coplarını bırakarak protestocuların yanında yer aldı. 

"Bunu bir geçit törenine dönüştürmek istiyorum"

Şerif Chris Swanson, eylemcilerin yanında olmak istediğini belirtti. Kaskını çıkardığını ve coplarını bıraktığını kaydeden Swanson, bunu bir protestoya değil, geçit törenine dönüştürmeyi amaçladığını söyledi. 

Swanson, polis memurlarının protestoculara dokunmayacağı garanti etti. 

Polislerin göstericileri sevdiğini ve insanları kucakladığını ifade eden Swanson, protestocularla beraber yürümeye başladı. Swanson, yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, polisin Minneapolis'ta yaşananları kınadığını söyledi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.