habernediyor.com

15 yaşındaki çocuğa "George Floyd" işkencesi!

Tarayıcınız HTML 5 videolarını desteklemiyor.

DÜNYA

Dün bir Türk gence karşı, George Floyd tekniğinin aynısına başvuran Alman polisi, bugün de 15 yaşındaki göçmen çocuğa orantısız güç kullandı. Çocuğa müdahale edilirken duvardaki "Lütfen, nefes alamıyorum" yazısı dikkat çekti.

Almanya'nın Hamburg vilayetinde 4 polis, elektrikli scooterı kaldırımda sürdüğü için kimlik sorup gözaltına almak istedikleri 15 yaşındaki göçmen çocuğun itiraz etmesi üzerine orantısız güç kullandı.

Şahitler çocuğu savundu

Olayın şahitleri ise ifadelerinde şu bilgileri verdi:

"4 polis, kaldırımda elektrikli scooter kullanan 15 yaşlarındaki çocuğu durdurup kimlik kontrolü yapmak istedi. Gencin üzerinde kimlik olmadığı için gözaltına alıp polis merkezine götürmek istediler. Çocuk itiraz etti. Bu kez zorla almaya çalıştılar. Polis, çocuğun direnmesine sinirlenip kontrolü kaybetti. Duvarın kenarına sıkıştırdılar. Biber gazı sıktılar. Hatta içlerinden biri çocuğun boğazını sıktı. Boğazı sıkıldığında çocuğun nefesi kesildi."

Görüntülerde, Alman polislerinin çocuğu sıkıştırdığı duvarda, ABD'de polis şiddeti sonucu yaşamını yitiren George Floyd’un ölmeden önceki sözleri olan "Please… I Can’t Breathe" (nefes alamıyorum) yazısı görünüyor.

Emniyet, polisi savundu!

Hamburg Emniyet Müdürlüğü ise yazılı bir açıklama yaparak, 15 yaşındaki çocuğa gözaltı uygularken orantısız güce başvuran polislerin tutumunu savundu.

Açıklamada şöyle denildi:

"Genç kaldırımdan gittiği için birkaç kez polislerimiz tarafından uyarılmıştır. Ancak genç, uyarılara kulak asmayarak kaldırımda elektrikli scooter kullanmaya devam etmiştir. Yaşı 15 olan kişi hukuki bağlamda çocuk olsa da güçlü bir yapıya sahip olduğu için polisimiz kontrol altına almakta zorlanmıştır ve zor kullanmak zorunda kalmıştır."

Türk'e de George Floyd işkencesi!

Almanya'da geçtiğimiz hafta iki ayrı olayda yine Alman polisi bir Türk genci ile 16 yaşındaki Fas kökenli bir genci yere yatırmış ve boynuna diziyle bastırarak nefesini kesmiş ve uzun süre George Floyd şiddetini uygulamıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.