habernediyor.com

NASA'dan yeni hamle

BİLİM-TEKNOLOJİ

ABD'nin bazı yerlerinde internet problemine çözüm arayan NASA, Ay'da Wi-Fi ağı kurmaya hazırlandığını açıkladı.

NASA, Ohio eyaletinde bulunan araştırma merkezinde, Ay'da Wi-Fi ağının oluşturulmasına yönelik bir çalışma başlattı. NASA, bu yolla Dünya'daki internet problemlerini çözüme kavuşturmayı öngördüğünü duyurdu.

Çalışma, eyaletteki hanelerin yaklaşık olarak yüzde 30'unda geniş bant internet erişimi bulunmadığı için bölge halkının NASA'yla iletişim kurmasının akabinde başladı. Halk, NASA'dan bölgedeki konutlara internet sağlamanın en iyi yolunun bulunmasını ve internet erişimindeki adaletsizliğin çözülmesini talep etti.

Yetkililer, Ay ve Dünya ortamlarının birbirinden farklı olmasına karşın, Ay'daki Wi-Fi spektrumlarının Dünya’daki ile paralellik gösterebileceğini kaydetti. Yapılan çalışmada, Wi-Fi yönlendiricilerini yaklaşık olarak 20 bin elektrik direğine yerleştirmenin bölgedeki veyahut herhangi bir yerdeki internet sorunlarının çözüme kavuşmasına yardım edeceğini ortaya koyduğunu aktardı.

Artemis'e de destek olacak

Yönlendiricilerin iyi bir şekilde konumlandırılmaları halinde, 4 kişinin yaşadığı bir evin saniyede yaklaşık olarak 7,5 Mbps internet hızı elde edebileceğini belirten yetkililer, bu çalışmanın NASA'nın Artemis projesine de katkı sağlayacağını ekledi.

NASA'nın 2024'e dek astronotları Ay'a gönderebilme hedefi olan Artemis projesi, 1972'deki Apollo 17'den beri ilk mürettebatlı Ay misyonu olarak nitelendiriliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.