habernediyor.com

Milyonlar bekliyordu… iPhone 15 serisinden ilk bilgilendirmeler geldi

BİLİM-TEKNOLOJİ

2023 senesinde piyasaya çıkarılacağı düşünülen Apple iPhone 15 serisi ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde ABD'li teknoloji devi Apple, birçok kişinin merakla takip ettiği iPhone 14 modellerini kullanıcılara sunmuştu. iPhone 14'ün sunulmasının ardından henüz birkaç gün geçmesine rağmen gelecek sene piyasaya çıkacak olan iPhone 15 modelleri ile ilgili sızıntılar ortaya çıkmaya başladı. Apple analisti Mark Gurman ve Ming Chi Kuo bir sonraki iPhone serileri için dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Apple rekabetçi pazarda kullanıcıları hedef alacak

Gün geçtikçe rekabetçi bir hal alan pazarda daha üst konuma gelmek isteyen bir Apple olduğunu ifade eden Kuo, telefonların tercih edilmesi adına kullanıcılara daha fazla alternatif sunulmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Öte yandan standart ve Pro modeller arasında oldukça büyük bir özellik ayrımı bulunacak. Söz konusu düzenlemenin ardından Pro modellerin daha çok tercih edileceğini aktaran Kuo, sevkiyat sayılarının yükseleceğini ve iPhone 15 modellerinin satış fiyatlarının da artacağını söylüyor.

“Pro ve Max” ifadeleri tarih oluyor

Apple’ın devamlı olarak kullandığı “Pro ve Max” ifadesinin değişeceğini ifade eden Mark Gurman, "Ultra" isimlendirmesinin kullanıma alınacağını aktardı.

Kısa bir süre öncesinde Apple Watch Ultra’yı kullanıcılarına tanıtan firma, M serisi işlemcileri de Ulta, Max ve Pro şeklinde isimlendirmişti.

Yeni özellikler iPhone 15’te sunulacak

Tedarik zincirinden alınan bilgilere göre, Apple'ın iş ortaklarından olan TSMC, sene sonuna gelmeden 3nm çip imalatına başlayacak. Bu sebeple yine iPhone 14'te 5nm mimaride imal edilen işlemciler kullanılıyor. Apple telefonlarda iPhone 12'den bu zamana kadar 5nm çipler kullanılmaya devam ediyor.

İşlemcilerde nm miktarının düşüş göstermesi, aynı fiziksel kısımda daha düşük güç kullanımı, daha uzun pil ömrü ve daha yüksek performans düzeyi manasına geliyor. Fakat büyük bir olasılıkla 3nm işlemciler, iPhone 15'te kullanıcılara sunulacak.

3nm kullanım ve buna bağlı olarak performans yükseliminin haricinde, iPhone 15 Lightning özelliği ile değil, USB-C bağlantı noktasıyla da çıkabilir.

Daha öncesinde USB-C şarj yerinin iPhone 14 modellerinde kullanılacağı gündeme gelse de bunu kanıtlayacak herhangi bir bilgilendirme sağlanmadı. Bu sebeple iPhone 14 modelleri, büyük bir olasılıkla Lightning girişi bulunan son iPhone serisi olacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.