habernediyor.com

Milli Muharip Uçak hazır: Hangardan çıkış töreni ne zaman?

BİLİM-TEKNOLOJİ

Milli Muharip Uçak (MMU) ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Türkiye'nin ilk yerli üretim savaş uçağı olan Milli Muharip Uçağın hangardan çıkış için hazır hale getirildiği duyuruldu. Motoru çalıştırılan uçağın hangardan çıkış töreninin ne zaman yapılacağına ilişkin açıklama bekleniyor.

Türkiye'nin yerli imkanlarla geliştirdiği ilk savaş uçağı olan Milli Muharip Uçak (MMU) ile ilgili gelişmeler yakında takip ediliyor. Daha önce ilk uçuş tarihi 2025 olarak açıklanan MMU hakkında açıklamada bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, tarihte güncellemeye gidildiğini duyurmuştu. Kotil, uçağın 2023'ün sonunda ilk uçuşunu gerçekleştireceğini söylemişti.

Önceki aylarda montaj aşamasına gelen Milli Muharip Uçak ile ilgili gelecek yeni açıklamalar merakla bekleniyor. 2023 yılında yerli savunma üretiminde büyüme hedefiyle hareket eden Türkiye, ilk yerli üretim insansız hava aracı olan Bayraktar Kızılelma'nın ardından MMU'nun geliştirme çalışmalarına da devam ediyor. 

Hangardan çıkış töreni ne zaman?

Edinilen bilgilere göre Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Milli Muharip Uçak, artık hangardan çıkışa hazır. Uçağın motorunun çalıştırıldığı ve hangardan çıkacağı tarihin yakında açıklanacağı bildirildi. Hangardan çıkış töreninin yapılacağı tarihe ilişkin açıklamalar merakla bekleniyor. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.