habernediyor.com

İşte 32 yıl saklı kalan en net UFO fotoğrafı!

BİLİM-TEKNOLOJİ

1990 yılında İskoçya'da yer alan Perthshire kasabasında gezintiye çıkan iki gencin çektiği UFO fotoğrafı, 32 yıl sonra ortaya çıktı. Anlatılanlara göre fotoğraflara el koyan İskoçya Savunma Bakanlığı, görüntüleri çeken kişilerin isimlerinin 2076 yılına kadar saklı kalmasına karar verdi. İddiaları araştıran ve görüntüleri çeken kişilerden biri olan Craig Lindsay'e ulaşan David Clarke, fotoğrafı yayınladı.

Açılımı, "Tanımlanamayan Uçan Cisim" olan UFO, bazı kişilerin iddialarına göre dünyayı ziyaret eden canlıların kullandığı uzay araçlarıydı. Özellikle 1940'lı yıllardan sonra patlayan UFO furyası, amatör gözlemcilerin en büyük uğraşlarından birine dönüştü. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen fotoğrafların çoğunun sebebi ile ilgili bilimsel açıklamalar yapıldı. Uzaylı olduğu iddia edilen görüntülerden çoğunun, nadir hava olayları nedeniyle meydana geldiği tespit edildi.

Korkuyla çalılığın arkasına saklandılar

Gözlemciler tarafından çekilen fotoğraflardaki objelerin çoğunun netliği düşüktü. Şimdiye kadar çekilen en net UFO görüntüsü, 4 Ağustos 1990'da İskoçya'da çekildi. Anlatılanlara göre Cairngorms Ulusal Parkı'na yakın bölgede yer alan Perthshire kasabasındaki bir otelde çalışan iki kişi, gece yürüyüşü esnasında tuhaf bir fenomenle karşılaştı. Üstlerinden geçen elmas şekilli nesne nedeniyle paniğe kapılan gençler, kendilerini dehşet içinde bir çalılığın arkasına attı.

Savunma Bakanlığı, fotoğrafların yayınlanmasını yasakladı

Gizlenen ve fotoğraf makinelerini çıkaran çalışanlar, kendilerini korkutan cismin fotoğraflarını çekti. Korku içindeki iki arkadaş, söz konusu nesnenin yukarı doğru hareketlendiğini ve hızla ortadan kaybolduğunu gördü. Bu cismin uzaylı ziyaretçileri taşıyan bir araç olduğunu düşünen gençler, çektikleri fotoğrafları Daily Record adlı gazeteye yolladı. Gazete, fotoğrafları Savunma Bakanlığına iletti. O günden itibaren ne fotoğraflardan ne de gençlerden bir haber alınamadı. 

Görüntüleri inceleyen Savunma Bakanlığı'nın, güvenlik nedeniyle tanıkların isimlerinin 2076 yılına kadar saklı kalmasına karar verdiği öne sürüldü. Fotoğrafları gizleyen Bakanlık, bu durumun basına sızmasına engel oldu. Her ne kadar basına sızmasa da olay, zamanla halk arasındaki bir efsaneye dönüştü.

Craig Lindsay: Fotoğrafı 32 yıl sakladım!

Daily Mail gazetesinde görev yapan David Clarke, halk arasında dolaşan söylentileri araştırmaya başladı. Fotoğrafı çeken gençlerden biri olan emekli RAF memuru Craig Lindsay'e ulaşan gazeteci Clarke, ilginç olayla ilgili bilgiler aldı. Görüntülerin kopyasını 32 yıl boyunca sakladığını kaydeden Craig Lindsay (83), "Yıllarca birinin benimle röportaj yapmasını bekledim." dedi.

Fotoğraf uzmanı Robinson: Kesinlikle gerçek!

Sheffield Hallam Üniversitesi'nde görev yapan fotoğrafçı Andrew Robinson, tartışmalara neden olan UFO fotoğrafını inceledi. Nesnenin gerçekten de fotoğraflandığını kaydeden Robinson, "Post prodüksiyon ile üretildiğine dair bir işaret yok. Bu cisim, gerçekten de o gece fotoğraflandı. Yani kameranın önündeydi. Sahte olmadığını söyleyebilirim." diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.