habernediyor.com

CES 2021’de tanıtıldı: İşte ‘dünyanın en akıllı maskesi…’

BİLİM-TEKNOLOJİ

Oyun firması Razer, dünyaca ünlü tüketici elektroniği fuarı CES 2021’de ‘dünyanın en akıllı maskesi’ adı verdiği ürününü görücüye çıkardı.

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi, neredeyse tüm alanları olduğu gibi teknolojiyi de değiştirdi. Pek çok firma, genellikle telefonlar için kullanılan “akıllı” kavramını pandemi döneminin simgesi maskelere de entegre etti.

Salgından dolayı geçtiğimiz sene yapılmayan fakat bu sene internet üzerinden yapılan CES’te ilginç teknolojiler tanıtılmaya devam ediyor.

Razer’ın çok konuşulan akıllı maskesi

Ünlü oyun firması Razer, “Dünyanın en akıllı maskesi” ismini verdiği ışıklı ve mikrofonlu yüz maskesini CES 2021’de tanıttı.

Mikrofonla kullanıcının sesinin çok daha iyi duylulmasını sağlayan maskenin prototipinde aktif havalandırma özelliğinin bulunduğu bilgisi paylaşıldı. Maske solunan havayı dışarı atıyor ve içeriye daha serin bir havayı alıyor.

Maskenin etrafında dikkat çeken ışık detayı

Karanlık ortamda maskenin ışıkları otomatik olarak yanıyor ve ağız çevresini aydınlatıyor. Böylece ışık koşullarından bağımsız olarak kullanıcıların kendilerini çok daha açık bir şekilde ifade edebildiği ifade ediliyor. Şeffaf yapısıyla maskede ağız hareketleri dışarıdan rahatlıkla görülüyor.

Maskenin silikon çeperinin maskenin yüzde rahat bir şekilde durmasını sağladığını ve ağza değmesini önlediğini söylüyor. Bununla birlikte maskenin kalın saplarının kulağa çok daha az baskı yapıldığına da dikkat çekiliyor.

Şirket yetkililerince havalandırma sisteminin kullanımı ve filtrelerin ne zaman değiştirilmesi gerektiğine ilişkin ise testlerin sürdüğü bilgisi paylaşıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.