habernediyor.com

170 milyon dolar ceza alan YouTube mahkemelerle boğuşuyor!

BİLİM-TEKNOLOJİ

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu olan YouTube, son günlerde ABD mahkemeleri ile mücadele ediyor. İşte 170 milyon dolar ceza alan Youtube hakkındaki son gelişmeler...

Popüler video platformu Youtube, Çevrimiçi Çocuk Gizlilik Koruma Yasası’nın (COPPA) kurallarına ilişkin açıklamada bulundu.

Platform, yaşadığı mağduriyetleri sık sık dile getiriyor. ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Çevrimiçi Çocuk Gizlilik Koruma Yasası'nı (COPPA) ihlâl ettiği gerekçesiyle 170 milyon dolar cezaya çarptırılan platforma bu alandaki en sert müdahaleyi yaptı.

YouTube tarafından geliştirilen gizlilik kurallarının iki gruba ayrıldığı söylenebilir. Çocuklar için uygulanan gizlilik kuralları ile yetişkinler için uygulanan gizlilik kuralları farklı. Çocuklar için uygulanan sistemde daha hassas davranıldığı biliniyor. 

Çocuklar için alınan önlemlerin yetersiz olduğu düşünülüyor

ABD denetçileri, Youtube'un bu konuda hassas davrandığına pek inanmıyor. Federal Ticaret Komisyonu, bu konuda oldukça sert önlemler alıyor. Video platformuna giriş yapan birisinin çocuk videolarını izlemek istemesi durumunda çocuk olduğunu göstermesi şart. Çocuklar için denetçilik yapan ABD yetkilileri, bunun yetersiz olduğunu düşünüyor. 

YouTube platformuna giren çocuklara kişiselleştirilmiş reklam gösterilemiyor.

Kişilerin Google ve YouTube'da aradığı anahtar kelimeler ile reklam gösteriminde bulunan Youtube, bunu çocuklar için uygulamıyor. Fakat şirket ceza almayı sürdürüyor. 
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.