Yüz estetiği yaptırıp kilo verdi, 10 yıl sonra yakalandı!

Polis çevirmelerinde kardeşinin kimlik fotoğrafını gösteren A.C. adlı dolandırıcı, 10 yıldır aransa da yakalanamıyordu. Kardeşinin fotoğraftaki haline benzeyebilmek için yüz estetiği yaptırıp kilo veren dolandırıcının foyası ortaya çıktı. Beyoğlu'ndaki bir adrese yapılan baskında dolandırıcınıın yakalandığı kaydedildi.

YAŞAM 01.03.2024, 17:48 Hakan Öksüz
Yüz estetiği yaptırıp kilo verdi, 10 yıl sonra yakalandı!

Bazı tüzel şirketlerin kullandığı çeklerin çalındığı, üzerlerinin dolandırıcılar tarafından doldurularak piyasaya sürüldüğü bilgisini alan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bir çalışma başlattı. Çekleri piyasaya süren kişinin A.C. adlı kadın olduğu tespit edildi.

10 yıldır aranıyordu

19 ayrı suçta 6 ilde aranan kadının yıllarca polisten nasıl kaçtığı anlaşıldı. 10 yıldır aranan kadının, her polis kontrolünde kardeşinin kimlik belgesini gösterdiği, rahat tavırlarının sebebinin bu olduğu belirlendi. Kardeşinin kimlik belgesindeki görünüşüne benzemek için yüz estetiği yaptıran dolandırıcının, bunun için kilo da verdiği kaydedildi.

Beyoğlu'ndaki adreste yakalandı

Yakalanmamak adına ameliyat masasına yatan dolandırıcının devamlı adres değiştirdiği öğrenildi. Kendi adına kayıtlı herhangi bir mülkü bulunmayan kadının son olarak Beyoğlu'nda ikamet ettiği tespit edildi. 

Cezaevine konuldu

Belirlenen adrese baskın yapan jandarma, yıllar boyunca kaçmayı başaran A.C'yi yakaladı. Adreste yapılan aramada bulunan mühür, kaşe ve çek koçanlarına el konuldu. Kadının tutuklandığı bilgisi geldi.

Yorumlar (0)