Van'da minibüsün üzerine çığ düştü: 1 ölü, 12 yaralı

Van-Hakkari kara yolunda meydana gelen çığ olayında, çığın sürüklediği bir minibüs şarampole devrildi. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 12 kişi de yaralandı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı.

YAŞAM 27.02.2024, 01:01 Buse Önder
Van'da minibüsün üzerine çığ düştü: 1 ölü, 12 yaralı

Van-Hakkari kara yolunda, Güzeldere Geçidi bölgesinde akşam saatlerinde meydana gelen çığ olayında, yoldan geçen bir minibüs kar kütlesinin etkisiyle sürüklenerek şarampole devrildi. Olayın hemen ardından bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Servis, Karayolları ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, çığın sürüklediği minibüsteki 12 vatandaşın kurtarıldığını ve durumlarının iyi olduğunu belirtti. Kazada bir vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 12 kişinin yaralandığını ifade eden Balcı, yaralıların durumlarının iyi olduğunu dile getirerek, hayatını kaybeden vatandaşa rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Kazaya müdahale çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Ali Yerlikaya’dan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Van'ın Başkale ilçesinde bu akşam meydana gelen olayda, 32 Virajlar Mevkiinde yolcu minibüsüne çığ düştü. Hemen olay yerine Van İl Afad’dan 5 araç, 20 personel ile 112 Sağlık ve Jandarma ekiplerimiz sevk edilmiştir” dedi.

İlk bilgilere göre, çığ altında kalan minibüsün içinde bulunan 12 vatandaş yaralı olarak kurtarıldı, ancak 1 vatandaşımız hayatını kaybettiğini vurgulayan Yerlikaya, “Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)