Tosuncuk yıllar sonra ilk kez görüntülendi: Tam 30 kilo vermiş

Yaklaşık 2 buçuk yıldır cezaevinde tutuklu bulunan Çiftlik Bank kurucusu ''Tosuncuk'' lakaplı Mehmet Aydın, yıllar sonra 30 kilo vermiş haliyle görüntülendi. Tosuncuk hapisten çıktıktan sonra yapacaklarını anlattı.

YAŞAM 23.01.2024, 17:07 24.01.2024, 16:09 Şeyda Gül
Tosuncuk yıllar sonra ilk kez görüntülendi: Tam 30 kilo vermiş

2021 yılında İstanbul Havaalanı’nda gözaltına alınarak tutuklanan Çiftlik Bank kurucusu ''Tosuncuk'' lakaplı Mehmet Aydın, 29 aydır Edirne F Tipi Cezaevinde bulunuyor. "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı", "bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçlarından yargılanan Tosuncuk’tan 102 mağdur şikayetçi olmuştu.

Bir ev mi demeliyim bilemiyorum

2 buçuk yıl sonra ilk kez dün görüntülenen Tosuncuk, OdaTv'ye açıklamalarda bulundu. 30 kilo verdiği ve gününün nasıl geçtiği hakkında konuşan Tosuncuk, 29 aydır Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunduğunu söyledi. “İki katlı bir odaya bir ev mi demeliyim bilemiyorum. Üst katta yatak ve kıyafetler için dolaplar var” diyen Tosuncuk, Doğu’ya bakan iyi güneş alan bir odası olduğunu ifade etti. Alt katta Amerikan tarzı mutfak olduğunu ve sadece çay ve kahvenin bulunduğunu söyleyen Tosuncuk, salonda bir TV ve yuvarlak masa olduğunu anlattı. 100 metrekare civarı toplamda açık ve kapalı alanın mevcut olduğunu kaydeden Tosuncuk, “Günüm kitap okumak ve ders çalışmakla geçiyor. Tabii akşamları diziler, filmler oluyor. Sabahları spor yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Mars kolonisine katılırım

Hapishaneden çıktıktan sonra neler yapacağına ilişkin konuşan Tosuncuk, bunun cevabının biraz zor olduğunu ve ne zaman çıkacağına bağlı olduğunu söyledi. En kötü senaryoda 2028 yılında denetimli serbestliğe ayrılabileceğini öngördüğünü söyleyen Tosuncuk, “Starship’ten bir bilet alıp Mars kolonisine katılırım herhalde” dedi.

Daha erken çıkarsam…

Mars seyahatine katılamazsa ikinci bir planı daha olduğunu belirten Tosuncuk, daha erken çıkarsa ölmeden önce yapılacaklar listesi olduğunu belirtti. 100 maddeden oluşan listeyi yapmak için çabalayacağını vurgulayan Tosuncuk, “Bu saatten sonra başka iş güç düşünecek halim kalmadı. İlle de bir iş yapacak olursam bildiğim işi yapar, e-ticaretle uğraşırdım” diye konuştu.

Yorumlar (0)