Sevgilisini öldüren genç kadından şok itiraf: 'Bir daha el kaldırırsam beni öldür dedi'

Bursa'da yaşanan olayda, sevgilisi Turan Döner'i (39) bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Kazakistan uyruklu Irına Franzen (30), ilk duruşmada çarpıcı ifadelerle olayın arka planını anlattı.

YAŞAM 28.12.2023, 11:48 Buse Önder
Sevgilisini öldüren genç kadından şok itiraf: 'Bir daha el kaldırırsam beni öldür dedi'

Türkiye'ye 2019'da gelen Franzen, Bursa'da alkollü bir restoranda garson olarak çalışırken işletme sahibi Turan Döner ile aşk yaşamaya başladı. Genç çift, Yıldırım ilçesindeki kiralık evde bir araya gelerek birlikteliklerine devam etti. Ancak 8 Ağustos'ta ailesini ziyarete gittiği Kazakistan'dan dönen Franzen, sevgilisinin cep telefonunu kontrol ettiğinde yaşanan ihanetle karşılaştı.

Franzen'in ifadesine göre, sevgilisi Turan Döner'in en yakın arkadaşıyla ilişkisi olduğunu öğrenen genç kadın, bu durumun ardından çıkan tartışmada şiddete maruz kaldı. İddiaya göre, Döner'in Franzen'i darbetmeye başlaması üzerine genç kadın mutfaktan aldığı bıçakla karşılık verdi.

Döner, kalbinden bıçaklanarak yaşamını yitirirken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Irına Franzen ise gözaltına alındı ve cinayet suçlamasıyla tutuklandı.

‘Savunma amacıyla elime bıçak aldım’

Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme' suçlamasıyla müebbet hapis istemiyle yargılanan Irına Franzen, mahkeme önünde çarpıcı ifadelerle olayın seyrini anlattı. İddianamede, Franzen'in öldürülme korkusu nedeniyle cinayeti işlediğine dikkat çekilmişti.

Franzen'in mahkemedeki ifadesine göre, sevgilisi Turan'ın cep telefonundan ihanete uğradığını öğrendi. Franzen, "Turan ile sevgiliydik. Kazakistan'a, ailemin yanına tatile gitmiştim. Bir süre sonra tekrar Türkiye'ye döndüm. Bir gece Turan'dan şüphelenip, telefonunu karıştırdım. Turan'ın en yakın arkadaşım ile beni aldattığını gördüm" dedi.

Cinayetin ardından polise teslim olan Franzen, savunmasında ölüm korkusu yaşadığını ve olayın kendini savunma amacıyla gerçekleştiğini belirtmiş ve ilk ifadesinde "Turan, cep telefonunu karıştırdığımı öğrenince çılgına döndü. O anda çok korktum. Turan, telefonunu kurcaladığım için sinirlenip, kafama vurmaya başladı. Kendimi savunmak için mutfaktan bıçağı alıp, salladım. Öldürme kastım yoktu” demişti.

‘Sana bir daha el kaldırırsam beni öldür’

Franzen'in mahkemedeki ifadesine göre, kendisine sürekli şiddet uygulayan sevgilisi Turan Döner, ilişkilerindeki şiddeti arttırınca genç kadın Türkiye'yi terk ederek Kazakistan'a gitti. Franzen, “Sürekli eve sarhoş gelip, bana şiddet uyguluyordu. Ona artık bu ilişkiye devam edemeyeceğimi ve kendi ülkeme geri döneceğimi söyleyip, Kazakistan'a döndüm” açıklamalarında bulundu.

Turan’ın kendisine söz vererek onunla barışmak için çabaladığını belirten Franzen, “Bir süre sonra beni arayıp, bilet aldığını söyledi ve geri dönmemi istedi. Bir daha bana el kaldırmayacağını söyleyerek, 'Sana bir daha el kaldırırsam beni öldür' dedi. Evleneceğimizi ve mutlu bir hayatımız olacağını söyledi" ifadelerini kullandı.

Duruşma ileri tarihe ertelendi

Olay günü aralarında yaşananları ve bıçağı eline nasıl aldığını hatırlamadığını belirten Franzen, Turan'ın hırıltı çıkardığını fark edince yardım istemek için sokağa çıktığını belirtirken "Çok pişmanım. Onu seviyordum, öldürme kastım yoktu" dedi.

Mahkeme heyeti, Franzen'in tutukluluk halinin devamına karar verirken, davayı ileri bir tarihe erteledi.

Yorumlar (0)