Sanayi sitesi alev alev yandı! İlk açıklama geldi

Ankara'da Hurdacılar sanayi sitesinde meydana gelen yangın nedeniyle bölgeye büyük bir itfaiye ekibi sevk edilirken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan olayla ilgili ilk açıklama geldi.

YAŞAM 03.04.2024, 16:36 04.04.2024, 18:04 Buse Önder
Sanayi sitesi alev alev yandı! İlk açıklama geldi

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bulunan İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde, atıl durumda bekleyen araç lastiklerinin bulunduğu alanda bir yangın meydana geldi. Yangın, öğle saatlerinde başlayarak kısa sürede büyüyerek çevredeki iş yerlerine sıçradı ve gökyüzünü siyah dumanlarla kapladı.

Yoğun rüzgarın da etkisiyle yangın hızla yayıldı ve çevredeki iş yerlerine zarar verdi. Olay yerine Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Yenimahalle, Keçiören, Sincan ve Etimesgut belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi. Ancak rüzgarın şiddeti nedeniyle itfaiye ekiplerinin müdahale etmekte güçlük yaşadı.

Esnaf malzemelerini korumak için çaba harcadı

İlk belirlemelere göre, yangın çevredeki 4 iş yerini etkiledi. Hurdacılar Sitesi'nde başlayan yangın sırasında, iş yerlerinde bulunan değerli malzemeleri korumak için esnaf harekete geçti ve malzemeleri alandan uzaklaştırmaya çalıştı.

Gökyüzünü dumanlar kapladı

Yangın nedeniyle kentin birçok noktasından görülebilen yoğun dumanlar, çevredeki vatandaşlar tarafından endişeyle izlendi. Yangının söndürülmesi için itfaiye ekipleri karadan ve havadan müdahale etmeye devam ederken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Mansur Yavaş’tan açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yangına dair yaptığı açıklamada, "Ankara itfaiyesi ekibi, izinde olan personeli dahil olmak üzere yangına müdahale ediyor. Şu ana kadar can kaybı yaşanmadı. Havadan müdahale de başladı" şeklinde konuştu.

Ayrıca, bölgedeki yangında park halindeki iki otomobilin de zarar gördüğü belirtildi.

Yorumlar (0)