Sağanak yağış ve toz taşınımı uyarısı! (22 Mayıs 2024)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun bazı bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İki bölgeye toz taşınımı uyarısı yapıldı. İç kesimlerde sıcaklık artıyor. İşte 22 Mayıs 2024 Çarşamba itibarıyla yurt genelinde beklenen hava durumu...

YAŞAM 22.05.2024, 08:15 22.05.2024, 08:29 Hakan Öksüz
Sağanak yağış ve toz taşınımı uyarısı! (22 Mayıs 2024)

Meteoroloji'den gelen son değerlendirmelere bugün ülke genelinde hava parçalı yer yer çok bulutlu olacak. Doğu Anadolu'nun doğusu, Ege'nin iç kesimleri ve Batı Akdeniz’in iç bölgelerinde yağış bekleniyor.

Yerel sağanak beklenen yerler

Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, İskenderun Körfezi, Artvin ile Rize'nin iç kısımları, Ankara’nın güney kesimleri, Adana, Eskişehir ve Konya'da bugün yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Rüzgar batıdan ve kuzeyden esecek

Rüzgar çoğunlukla batıdan ve kuzeyden ara sıra orta kuvvette esecek. Yağış alacak bölgelerde rüzgarın kuvvetleneceği kaydedildi.

İki bölgeye toz taşınımı uyarısı

Akdeniz'in batısı ile Ege'de toz taşınımı hadisesi bekleniyor. Toz taşınımından dolayı görüş mesafesi azalacak, hava kalitesi düşecek.

Bu durum trafikte görüş mesafesini azaltacak. Ulaşımda aksamaların yaşanabileceği, solunum yolu hastalıları bulunan kişilerin tedbirli olmaları gerektiği aktarıldı.

İç kesimlerde hava sıcaklığı artıyor

Yurdun iç bölgelerinde hava sıcaklığı 2 ila 4 derece yükselecek. Hava sıcaklığı çoğunlukla mevsim normalleri civarında seyredecek.

Yurdun batısında sıcaklık yer yer mevsim normallerini aşacak. Cuma günü itibarıyla hava sıcaklığının yurdun doğusu ve iç bölgelerinde düşmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)