Sağanak yağış ve rüzgar uyarısı yapan Meteoroloji'den 14 kente sarı alarm!

Bugün bazı bölgelerde sağanak yağış beklendiğini duyuran Meteoroloji, 14 il için sarı alarm vererek çığ uyarısında bulundu. İki bölgede kuvvetli rüzgar bekleniyor. Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? 8 Şubat 2024 Perşembe gününe ilişkin hava durumu tahminleri haberde...

YAŞAM 08.02.2024, 08:15 Hakan Öksüz
Sağanak yağış ve rüzgar uyarısı yapan Meteoroloji'den 14 kente sarı alarm!

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün sabah saatlerinde Akdeniz ve Ege kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde etkili olacak sağanak yağışlar, öğle saatlerinden sonra diğer bölgelere yayılacak.

Öğle saatlerinden sonra Kırklareli, Edirne, Kütahya, Uşak, Isparta, Kırşehir, Antalya, Eskişehir, Ankara'nın güneyi, Ağrı, Muş, Bingöl ve Tunceli'de sağanak yağış bekleniyor. Yurdun doğu ve iç bölgelerinde sis ve pus hadisesinin yanı sıra don ve buzlanma etkisini gösterecek.

Çığ uyarısı yapılan iller

14 il için sarı kodlu alarm verildi, çığ uyarısı yapıldı. Çığ riski bulunan iller; Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Erzurum, Kars, Iğdır, Ağrı, Muş, Van, Bitlis, Hakkari ve Şırnak olarak sıralandı.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Marmara’nın güneybatı bölgelerinde kuvvetli rüzgarın (40-60 km/saat) güneybatıdan eseceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı ise yurt genelinde mevsim normallerinden yüksek olacak.

Yorumlar (0)