Sağanak, kar ve fırtına! Meteoroloji'den 4 kente sarı alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre bugün yurt genelinde hava çok bulutlu olacak. 4 il için sarı alarm veren Meteoroloji, kısa süreli fırtına uyarısında bulundu. Bazı bölgelerde sağanak yağış ve kar bekleniyor.

YAŞAM 30.01.2024, 08:16 Hakan Öksüz
Sağanak, kar ve fırtına! Meteoroloji'den 4 kente sarı alarm

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün Akdeniz'in kıyı kesimleri Şanlıurfa, Ordu, Samsun ve Sinop'ta sağanak yağış bekleniyor. Akdeniz'in iç bölgeleri, Marmara'nın batısı ile kuzey kesimleri, Güneydoğu Anadolu, Şırnak, Hakkari, Bitlis ve Karaman'da görülecek karla karışık yağmurun zamanla kara döneceği kaydedildi.

Yurdun doğu ve iç kesimlerinde görülecek sis ve pus, trafikte görüş mesafesini düşürecek. Bu bölgelere don ve buzlanma uyarısı da yapıldı. Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi var.

Ege ve Marmara'ya kısa süreli fırtına uyarısı

Çoğunlukla kuzeyli yönlerden esecek rüzgar, yer yer orta kuvvette etkili olacak. Akdeniz'in doğusu, Ege kıyıları ve Marmara'da ise rüzgarın kısa süreli fırtınaya (40-80 km/saat) döneceği tahmin ediliyor. İstanbul, Çanakkale, Balıkesir ve İzmir için sarı kodlu uyarı verildi.

Yurt genelinde beklenen hava sıcaklıkları

Peki hava sıcaklıkları nasıl olacak? Yurdun iç ve kuzey bölgelerinde mevsim normallerinden 1 ila 3 derece düşük seyredecek sıcaklıklar, diğer bölgelerde mevsim normallerinde olacak. İstanbul'da ortalama hava sıcaklığı 5, Ankara'da 3 ve İzmir'de 11 derece olacak.

Yorumlar (0)