Prof. Dr. Şen tarih verdi: Sıcaklıklar düşecek, kar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahmin raporunu yayımladı. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen Mart ayının başlarında yağışların artacağını, sıcaklıkların düşeceğini ifade etti.

YAŞAM 29.02.2024, 21:16 29.02.2024, 22:20 Buse Önder
Prof. Dr. Şen tarih verdi: Sıcaklıklar düşecek, kar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkenin batı ve kuzey kesimlerinde yer yer parçalı bulutlu hava beklenirken, diğer bölgelerin genellikle az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Ancak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan yerlerde çığ tehlikesi bulunuyor.

Sis ve rüzgar uyarısı geldi

Gece ve sabah saatlerinde Marmara ile kuzey ve iç kesimlerde, yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve artmaya devam edeceği öngörülüyor. Rüzgarın ise genellikle güneyli ve güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması konusunda uyarırken, Marmara ve kuzey bölgelerinde gece ve sabah saatlerinde pus ve sis olasılığına karşı da tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

‘Salı gününden itibaren soğuklar geliyor’

Prof. Dr. Şen, önümüzdeki Salı günü Anadolu'da kar beklendiğini ifade ederek, "Salı günü tekrar yağış geliyor. Bu yağış batı bölgelerimizde biraz daha kuvvetli olabilir. Doğuda ise Salı gününden itibaren bir soğuma meydana gelecek. Anadolu'da bu soğuma karla karışık yağmura neden olabilir. Marmara bölgesinde kar yağışı beklenmiyor. Yüksek bölgelerde Perşembe günü karla karışık yağmur olabilir, ancak sadece bir gün süreyle. Anadolu'da ise bu sistem kar yağışına sebep olabilir" şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde hava durumu parçalı bulutlu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde hava durumu şu şekilde:

MARMARA BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu geçmesi beklenirken, gece ve sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus olayları bekleniyor.

EGE BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu bir hava tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde yoğun olmak üzere pus ve yer yer sis görülebilir.

AKDENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde yoğun olmak üzere pus ve yer yer sis olayları öngörülüyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu bir hava tahmin edilirken, gece ve sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu geçmesi öngörülüyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus olayları bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, gece ve sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus olayları yaşanabilir. Doğu Karadeniz'in kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve yer yer sis olayları bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve yer yer sis olayları bekleniyor.

Yorumlar (0)