Oğlunun okuduğu okulda 62 yaşında sınava giren baba arkeoloji okumak istiyor

Antalya'da yaşanan 62 yaşındaki bir baba, oğlunun eğitim gördüğü lisede YKS ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'ne katılarak 44 yılın ardından yeniden sınav heyecanı yaşadı.

YAŞAM 08.06.2024, 12:27 08.06.2024, 12:41 Şeyda Gül
Oğlunun okuduğu okulda 62 yaşında sınava giren baba arkeoloji okumak istiyor

1980 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitiren Mahmut Deniz, mezuniyetinden 44 yıl sonra yeniden sınav heyecanı yaşadı. Yıllar sonra bir kez daha üniversite heyecanını yaşayan Deniz, 44 yıl sonra Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) oğlunun okuduğu Antalya'daki Gazi Anadolu Lisesi'nde girdi.

44 yılın ardından aynı heyecan

Sınav öncesi basın mensuplarına açıklamada Deniz, 44 yıl sonra aynı heyecanı yaşamanın güzel olduğunu söyledi. Öğrenmenin yaşı olmadığını bir kez daha vurgulayan Deniz, "Antalya, tarih ve doğa şehri olduğu için arkeoloji bölümüne girmeyi hedefliyorum. İnşallah başaracağım" ifadelerini kullandı. 

Bu heyecanı birlikte yaşıyoruz

Sınava geçmiş yıllarda çıkan soruları çözerek hazırlandığını dile getiren Deniz, sınava girdiği merkezin kendisi için ayrı önemi olduğunu anlattı. Oğlunun da bu okulda okuduğunu ifade eden Deniz, sınava oğlu ve eşi ile geldiğini belirtti. Bu heyecanı birlikte yaşadıklarını anlatan Deniz, "Oğlumun okuduğu okulda sınava girmek benim için ayrı bir güzellik" şeklinde konuştu.

Babam beni LGS'de beklemişti şimdi ben onu bekliyorum

Lise 9. sınıf öğrencisi Dağ Bora Deniz ise babasının başarılı olacağına inandığını kaydetti. 3 yıl sonra kendisinin de üniversite sınavına gireceğini vurgulayan Deniz, "Geçen yıl babam beni Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında beklemişti. Ben de şimdi onu YKS'de burada bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Evin annesi Lütfiye Deniz ise eşine başarılar dileyerek istediği bölümü kazanması için dua ettiğini söyledi.

Yorumlar (0)