Nefes darlığı yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den kritik uyarı geldi

Meteoroloji’den yapılan uyarıda Marmara ve Ege'de hafif toz taşınımı beklendiği kaydedildi.  Bunun yanı sıra Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi beklendiğinin altı çizildi.

YAŞAM 02.04.2024, 08:27 Şeyda Gül
Nefes darlığı yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den kritik uyarı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2 Nisan Salı gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, yurt genelinde yağış beklenmiyor. Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edilirken, Marmara ve Ege'de hafif toz taşınımı öngörülüyor. Bunların yanı sıra Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu kaydedilen raporda, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğu vurgulandı.

Hava sıcaklığı ve rüzgar

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin edilirken, rüzgarın genellikle güneyli, yurdun iç ve doğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Toz taşınımı uyarısı

Marmara ve Ege'de hafif toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği aktarıldı. Özellikle nefes darlığı çekenlerin ve alerjisi olanların dikkatli olması gerekiyor.

Çığ tehlikesi uyarısı

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor. Ayrıca kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Yorumlar (0)