Muhtarlık tartışması kanlı bitti: 1 ölü, 11 yaralı

Sur ilçesinde çıkan muhtar adaylığı kavgası, silahlı çatışmaya dönüştü. Çıkan olayda 1 kişi hayatını kaybederken, 11 kişi yaralandı.

YAŞAM 31.03.2024, 16:12 01.04.2024, 00:19 Buse Önder
Muhtarlık tartışması kanlı bitti: 1 ölü, 11 yaralı

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bugün sabah saatlerinde, muhtarlık seçimi adaylığı nedeniyle çıkan anlaşmazlık kanlı bir kavgaya dönüştü. Sur ilçesine bağlı Ağaçlıdere köyünde gerçekleşen olayda, iki aile arasındaki anlaşmazlık kaleşnikoflu, taşlı ve sopalı bir çatışmaya dönüştü.

Kavgada 1 kişi hayatını kaybederken, 11 kişi de yaralandı. Vatandaşlar, yaralıları hastanelere götürmek için gelen sağlık ekiplerine saldırdı.

Gazetecilere de saldırdılar

Olay, sabah saatlerinde Ağaçlıdere köyünde oy kullanıldığı sırada patlak verdi. İki aile arasında muhtar adaylığına ilişkin başlayan tartışma, kısa sürede büyüyerek silahlı bir kavgaya dönüştü. Kavgada 11 kişi yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırılırken, olay yerine gelen sağlık ekipleri ve gazeteciler de, saldırıya uğradı ve kurşunların hedefi oldu. Yaralılardan biri olan Mehmet Emin Çelik, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Valilikten açıklama geldi

Valilik tarafından yapılan açıklamada, olayın Aşağıdıre Mahallesi'nde muhtarlık seçim süreciyle ilgili meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, 12 kişinin yaralandığı ve yaralılardan birinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındığı ve olay yerine Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinin sevk edildiği bildirildi.

Valilik açıklamasında ayrıca, "Mahalli idare seçimlerinin huzur içerisinde gerçekleştirilebilmesi için güvenlik güçlerimizin büyük bir gayret gösteriyor, muhtar adayları başta olmak üzere sahada faaliyet gösteren tüm tarafların hassasiyetle hareket etmelerinin önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)