Meteoroloji’den son dakika kritik uyarılar! Tüm ülke beyaza bürünecek

Meteoroloji’den yapılan uyarıda, ülke genelinde kar yağışı beklendiği ve hava sıcaklıklarında ciddi derece düşüş göreceği ifade edildi.

YAŞAM 22.03.2024, 08:32 Şeyda Gül
Meteoroloji’den son dakika kritik uyarılar! Tüm ülke beyaza bürünecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22 Mart Cuma gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, önümüzdeki 24 saat süresince ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Bunun yanı sıra Ege kıyıları ile Antalya ve Çanakkale illeri hariç diğer bölgelerde aralıklı yağış bekleniyor. Yağışların, kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi öngörülüyor. Adıyaman, Diyarbakır, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Batman, Siirt, Şırnak çevreleri ile Şanlıurfa’nın kuzey ve doğu, Elazığ’ın doğu, Muş’un güney ve batı ve Mardin’in doğu ilçelerinde kuvvetli olacağı beklenen yağışların, Hakkari çevreleri, Şırnak'ın doğusu ile zamanla Van'ın güneyinde çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Buzlanma ve don olayı bekleniyor

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiği kaydedilen açıklamada, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu ifade edildi.

Hava sıcaklığı

Sıcaklıkların batı kesimler ile Doğu Karadeniz'de 4 ila 6 derece azalacağı aktarılan açıklamada, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı kaydedildi.

Rüzgar

Yurdun doğu kesimlerinde güneyli yönlerden esmesi beklenen rüzgarın, diğer yerlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Ülkenin doğu bölgelerinde beklenen yağışlara ilave olarak, dün başlayan yağışların bugün akşam saatlerine kadar etkili olması öngörülüyor. Kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek olumsuzluklara ilişkin yapılan uyarıda “Sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Çığ tehlikesi uyarısı

Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğu belirtilen açıklamada, bu nedenle dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği aktarıldı.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklenen rüzgara ilişkin yapılan açıklamada, “Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Yorumlar (0)