Meteoroloji’den çifte uyarı: Sıcaklıklara ve sağanak yağışa dikkat!

Meteoroloji’den yapılan uyarıda Adana, Antalya, Hatay, Mersin, Samsun, Trabzon, Erzurum, Kars, Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa'da gök gürültülü sağanak beklendiği duyuruldu. Bunun yanı sıra hava sıcaklıklarının yurt genelinde artmaya devam edeceğinin altı çizildi.

YAŞAM 14.04.2024, 09:19 Şeyda Gül
Meteoroloji’den çifte uyarı: Sıcaklıklara ve sağanak yağışa dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Nisan Pazar gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı. Buna göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Doğu Akdeniz'in doğusu, Toroslar Mevkii, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Malatya ve Ordu çevreleri ile sabah saatlerinde Samsun'un doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer yerlerin ise parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yurdun batısının iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi beklenirken, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklığı

Yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarına ilişkin yapılan uyarıda, sıcaklıkların artmaya devam edeceği vurgulandı.

Rüzgar

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdun güneydoğu kesimleri ile gece saatlerinde Marmara’da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenen rüzgarın, Güney Marmara, Güney Ege, İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi öngörülüyor.

Çığ tehlikesi ve kar erimesi uyarısı

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunması sebebiyle bölgede bulunan vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Yorumlar (0)