Meteoroloji uyarmıştı: İstanbul’da sağanak yağış etkisini gösteriyor

İstanbul’da etkisini artırarak devam eden sağanak yağış insanlara zor anlar yaşattı. Yollarda yer yer su birikintilerinin meydana geldiği görüldü.

YAŞAM 12.06.2022, 16:01 12.06.2022, 17:30
Meteoroloji uyarmıştı: İstanbul’da sağanak yağış etkisini gösteriyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından daha önce uyarı yapılan İstanbul'da, sağanak yağış etkili olmaya başladı. Sabahın erken saatlerinde Küçükçekmece'de görülen yağışlar öğle saatlerinde etkisini arttırdı. Sağanak yağmura hazırlıksız yakalanan insanlar zor anlar yaşarken, bazıları da altlarında ve saçak altlarına sığındı. Yollarda belli bölgelerinde su birikintileri oluştuğu görüldü.

İki gün öncesinde açıklamıştı

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Erken Uyarı ve İstanbul Bölge Tahmin Merkezi tarafından iki gün öncesinde yapılan açıklamada, Kocaeli, Edirne, İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova ve Sakarya’da yerel olmak üzere gök gürültülü ve kuvvetli sağanak beklendiği belirtilmişti.

Meteoroloji sağanak konusunda uyarıda bulunmuştu

Meteoroloji açıklamasında, yıldırım, ani sel, yerel dolu yağışı, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar ve hortum oluşma riski gibi problemlere karşı vatandaşları tedbirli ve dikkatli olması yönünde uyarmıştı.

Yorumlar (0)