Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor! (4 Kasım 2023 Pazartesi)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Kasım 2023 Pazartesi gününe ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. Kuvvetli yağış ve rüzgar beklenen bölgeler sıralandı. Peki yurt genelinde hava sıcaklığı nasıl olacak? İşte detaylar...

YAŞAM 04.12.2023, 08:15 Hakan Öksüz
Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor! (4 Kasım 2023 Pazartesi)

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre bugün İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Ege, Marmara ile Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Yurdun doğu ve iç kesimlerinde sabah ile gece saatleri itibarıyla sis ve pus hadisesi görülecek.

Kuvvetli yağış beklenen bölgeler

Bazı bölgelerde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Trakya, Edremit Körfezi, Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyılarında yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlardan dolayı yaşanabilecek yerel dolu yağışı, yıldırım, su baskını ve kuvvetli rüzgara karşı uyarı yapıldı.

Kuvvetli rüzgara dikkat!

Kuvvetli yağmurun etkili olacağı bölgelerde rüzgarın kuvvetli esmesi bekleniyor. Batı Karadeniz, Ege'nin kuzeyi ve Marmara'da rüzgar, kuzeyli yönlerden orta kuvvette esecek. Kuzey Ege kıyıları ve Marmara'nın batı kesimlerinden ise rüzgar kuvvetli (30-60 km/saat) olacak.

Yurt genelinde beklenen hava sıcaklıkları

Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Marmara'da hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyredecek. Yurdun diğer kesimlerinde ise sıcaklıklar, mevsim normallerinden 4 ila 6 derece fazla olacak. 

Yorumlar (0)