Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış ve kısa süreli fırtına yolda!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 16 il için sarı kodlu uyarı verdi, kuvvetli yağış ve fırtına beklenen bölgeleri sıraladı. İşte 18 Nisan 2024 Perşembe gününe ilişkin hava durumu tahminleri...

YAŞAM 18.04.2024, 08:17 Hakan Öksüz
Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış ve kısa süreli fırtına yolda!

Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre bugün yurdun pek çok bölgesinde yağış bekleniyor. Batı Karadeniz, Ege kıyıları, Marmara, Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri ve Doğu Anadolu'nun batı kesimlerinde sağanak yağış görülecek.

Adana'nın kuzeyi, Sivas dolayları, Kahramanmaraş'ın batısı, Erzurum, Tokat, Hatay, Samsun, Osmaniye ve Antalya'da da bugün gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. 

Kuvvetli yağış beklenen iller

Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'ın iç bölgelerinde yağışların yerel kuvvetli sağanak şeklinde görülmesi bekleniyor. Yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım, sel ve dolu yağışı gibi olumsuzlukların görülebileceği kaydedildi. 

Bu illerde kuvvetli rüzgar var

Rüzgar çoğunlukla güneyli yönlerden, güneydoğuda ise kuzeyli yönlerden esecek. Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Çorum, Tokat, Amasya, Nevşehir, Aksaray, Kayseri'nin doğu kesimleri, Yozgat ve Sivas'ta güneyli yönlerden kuvvetli esecek rüzgarın zamanla kısa süreli fırtınaya (80 km/saat) dönebileceği kaydedildi. 

Ege'nin iç kesimleri, Marmara'nın güney bölgeleri, İç Anadolu'nun güney doğusu ile güneyi ve Karadeniz'in denizden uzak kısımlarında da güneyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar esecek. Kuvvetli rüzgardan dolayı çatı uçması, doğal gaz ve soba zehirlenmeleri gibi olumsuzluklar görülebilir. 

Batıda sıcaklık düşüyor

Peki yurt genelinde hava sıcaklıkları nasıl olacak? Batıda sıcaklıkların 2 ila 4 derece düşeceği öngörülüyor. Türkiye genelinde bugün mevsim normallerinden yüksek sıcaklık değerleri görülecek.

Yorumlar (0)