Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış, kar ve fırtına bekleniyor!

Bugün yurdun bazı bölgelerinde yağmur, bazı bölgelerinde kar bekleniyor. Bir ilde kuvvetli yağış etkili olacak. Meteoroloji, bazı bölgeler için Kısa süreli fırtına uyarısında da bulundu. İşte 31 Ocak 2024 Çarşamba gününe dair hava durumu tahminleri...

YAŞAM 31.01.2024, 08:19 Hakan Öksüz
Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış, kar ve fırtına bekleniyor!

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün yurt genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Güneydoğu Anadolu'nun güney kesimleri ve Akdeniz'in doğusunda yağış var. İstanbul, Kırklareli, Bursa, Kocaeli, Yalova, Samsun, Karaman, Antalya, Hakkari, Şırnak ve Siirt'te de yağmur bekleniyor.

Mersin'de kuvvetli yağış

Mersin'in doğu ilçelerinde yağmur kuvvetli olacak. Mersin'in yüksek kesimlerinde kar yağışı bekleniyor. Kar yağışından dolayı trafikte meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Kısa süreli fırtına uyarısı

Kuzey ile kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette esecek rüzgar, zamanla fırtınaya dönecek. Doğu Akdeniz, Ege kıyıları ve Marmara'da rüzgarın hızı 40-70 km/saate çıkacak.

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişim yaşanmayacak. İç ve kuzey bölgelerde mevsim normallerinden 1 ila 3 derece düşük olacak hava sıcaklıkları, diğer bölgelerde mevsim normallerinde seyredecek.

Yorumlar (0)