Meteoroloji tarih verdi: İstanbul ve 36 ile kar yağışı geliyor!

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, İstanbul ve 36 ilde kar yağışının beklendiğini duyuruldu. Yurdun büyük bir kesiminde etkili olan soğuk ve yağışlı havaya dikkat çekilen uyarıda, hafta sonundan itibaren batı kesimlerde de etkisini artıracağının bilgisine yer verildi.

YAŞAM 25.01.2024, 08:24 25.01.2024, 08:27 Şeyda Gül
Meteoroloji tarih verdi: İstanbul ve 36 ile kar yağışı geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 Ocak Perşembe gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, Doğu Akdeniz, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Güney Doğu Anadolu'nun batısı ile Yozgat ve Niğde çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçeleri, Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinin yağışlı olması bekleniyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi beklenen yağışların, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Bolu çevreleri ile Zonguldak, Karabük, Bartın ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışları olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Sis ve pusla birlikte donma olayı görülebilir

Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görüleceği belirtilen raporda, bunun yanı sıra iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı

Marmara ile doğu kesimlerde artarak mevsim normalleri civarına çıkması beklenen hava sıcaklıklarında diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor. Ancak hasta sonuna doğru hava sıcaklıklarının azalacağı öngörülüyor.

Rüzgar

Genellikle güney yönlerden hafif esen rüzgarın, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli kar yağışı uyarısı

Akşam saatlerinden sonra Bolu çevreleri ile Bartın, Karabük, Zonguldak ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışları beklenmesi sebebiyle uyarı yapıldı. Cuma günü etkisini arttırması beklenen kar yağışlarına ilişkin yapılan uyarıda, “Hafta sonu da aralıklara etkili olacağı tahmin edildiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Sarı kodla uyarı yapılan iller

“Bolu, Kastamonu, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce.”

Yorumlar (0)