Meteoroloji, sağanak yağış beklenen illeri uyardı!

Yurt genelinde 2 Ocak Salı gününe ilişkin hava tahminlerini paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Bazı illerde hafif sağanak, bazı illerde ise kar bekleniyor. Peki yurt genelinde hava sıcaklığı nasıl olacak? Detayları aktardık.

YAŞAM 02.01.2024, 08:18 Hakan Öksüz
Meteoroloji, sağanak yağış beklenen illeri uyardı!

Meteoroloji'nin aktardığı son tahminlere göre bugün bugün Akdeniz, Karadeniz, Ege, Marmara, Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimleri ve Doğu Anadolu'da yağış bekleniyor. Erzurum ile Diyarbakır çevreleri de bugün yağışlı olacak.

Bu bölgelerde kar etkili olacak

Gece saatlerinin ardından Doğu Karadeniz'in yüksekleri, Doğu Anadolu'nun batı kesimleri ve Erzurum'da etkili olacak karla karışık yağmurun yer yer kara döneceği tahmin ediliyor. 

Kuvvetli yağış beklenen iller

Antalya'nın doğusunda sabah saatlerinde; Osmaniye ile Hatay kıyılarında ise gece saatlerinde yer yer kuvvetli yağışlar etkili olacak. Kuvvetli yağış beklenen illerde sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği kaydedildi.

Yurt genelinde hava sıcaklığı

Hava sıcaklığı yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde kalmaya devam edecek. İstanbul'da ortalama hava sıcaklığı 15, Ankara'da 11 ve İzmir'de 17 olacak. Rüzgar çoğunlukla güneyli yönlerden eserek havayı ısıtacak.

Yorumlar (0)