Meteoroloji saat verdi! 18 ilde "sarı" alarm!

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre; bugün yurt genelinde sağanak yağış beklenmiyor ancak 3 bölge için şiddetli sağanak uyarısı yapıldı. 18 kentimiz için de "sarı" alarm verildi. İşte illerimizde beklenen sıcaklıklar ve hava durumu...

YAŞAM 08.06.2024, 10:07 Hanife
Meteoroloji saat verdi! 18 ilde "sarı" alarm!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; , İç Anadolu,  Akdeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Diyarbakır çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Dikkat! Üç Bölgede Kuvvetli Sağanak

Yağışların özellikle öğle saatlerinden itibaren Ankara, Afyonkarahisar, Ardahan, Ağrı, Artvin, Bolu’nun güney ve doğusu, Bayburt çevreleri, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Erzurum, Kırşehir, Kırıkkale, Kars, Karabük'ün güney kesimleri, Konya, Yozgat, Rize ve illerinin iç kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı Doğuda Azalıyor Batıda Aynı

Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların, doğu kesimlerde 3 ila 7 derece azalması bekleniyor.

Rüzgarın, genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında kuvvetli esmesi bekleniyor.

18 Kent İçin "Sarı" Alarm Verildi

Meteoroloji tarafından sarı alarm verilerek uyarıda bulunulan 18 kent ise şöyle: Afyonkarahisar, Ardahan, Ağrı, Ankara, Artvin, Bolu, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Eskişehir, Kırıkkale, Kars, Karabük, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Rize ve Yozgat.

İllerimizde Hava Durumu

Son tahminlere göre illerimizde beklenen sıcaklıklar ve hava durumu ise şöyle olacak:

ANKARA: 25, Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL: 29, Parçalı ve az bulutlu

İZMİR: 36, Parçalı bulutlu

KOCAELİ: 30, Parçalı bulutlu

BURSA: 25, Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı

EDİRNE: 35, Parçalı ve az bulutlu

A.KARAHİSAR: 30, Parçalı bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

DENİZLİ: 35, Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

MANİSA: 36, Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ADANA: 39, Parçalı ve az bulutlu, kuzey çevreleri öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA: 38, Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY: 36, Parçalı ve az bulutlu

ÇANKIRI: 29, Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR: 26, Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

KONYA: 27, Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU: 26, Parçalı ve az bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney ve doğusunda yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

ZONGULDAK: 24, Parçalı bulutlu.

SİNOP: 26, Parçalı bulutlu.

AMASYA: 30, Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

TRABZON: 25, Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

ARTVİN: 26, Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM: 22, Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

KARS: 22, Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

MALATYA: 33, Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

VAN: 26, Parçalı ve az bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

DİYARBAKIR: 38, Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

GAZİANTEP: 37, Az bulutlu.

SİİRT: 36, Az bulutlu.

ŞANLIURFA: 40, Az bulutlu.

Yorumlar (0)