Meteoroloji'den uyarılar peş peşe geldi: Sağanak, kuvvetli rüzgar, çığ, toz taşınımı…

Meteoroloji’den yapılan uyarıda tüm yurtta yağmur, sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği duyuruldu. Bunun yanı sıra hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı ifade edildi.

YAŞAM 14.03.2024, 09:03 Şeyda Gül
Meteoroloji'den uyarılar peş peşe geldi: Sağanak, kuvvetli rüzgar, çığ, toz taşınımı…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 14 Mart Perşembe gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Doğu Anadolu'nun güneydoğusu dışında tüm yurdun yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi öngörülüyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde ise karla karışık yağmur bekleniyor.

Hava sıcaklığı

Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı tahmin edilen hava sıcaklıklarının diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor.

Rüzgar uyarısı

Güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenen rüzgarın, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ve güneydoğusu ile Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. Bu sebeple yapılan uyarıda yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Çığ tehlikesi uyarısı

Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kar örtüsüne sahip eğimli yamaçları ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde çığ tehlikesi bulunduğu belirtilen uyarıda, vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olunmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Toz taşınımı uyarısı

Güneydoğu kesimlerde toz taşınımı beklendiği kaydedilen uyarıda, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Yorumlar (0)