Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı: 30 saat sürecek!

Meteoroloji’den yapılan uyarılara göre, İstanbul dahil 8 kente sarı kodlu uyarı verildi. İstanbul’da tam 30 saat sürecek bir yağış beklenirken, hava sıcaklığı ise hissedilir derecede düşecek.

YAŞAM 15.02.2024, 08:26 Şeyda Gül
Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı: 30 saat sürecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 Şubat Perşembe gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, yurdun kuzeybatı kesimleri ile doğu bölgeleri yükseklerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde yağışlar bekleniyor. Yağışların Marmara’nın doğusu ile Zonguldak, Düzce ve Bolu çevrelerinde kuvvetli olması öngörülüyor.

İstanbul’da aralıksız 30 saat sürecek

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada ise bugün sabah saatlerinden itibaren kentin kuzey ilçeleri ağırlıklı olmak üzere sağanak beklendiği kaydedildi. Sağanak yağışın aralıksız 30 saat boyunca etkili olacağı tahmin edildiği belirtilen açıklamada, hava sıcaklıklarının hissedilir şekilde düşeceği bilgisine yer verildi. Sağanak sebebiyle meydana gelebilecek su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılar yapıldı.

Yorumlar (0)