Meteoroloji'den son dakika uyarısı: Kuvvetli kar yağışı geliyor

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, 7 ilde görülecek yağışların kuvvetli kar şeklinde olması beklendiği kaydedildi.

YAŞAM 28.01.2024, 09:46 Şeyda Gül
Meteoroloji'den son dakika uyarısı: Kuvvetli kar yağışı geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 28 Ocak Pazar gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, yurt genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu güney doğusu ile Erzurum, Ardahan, Kars, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin ise yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerde karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde, güney kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerindeyse yağışların kuvvetli kar şeklinde olması öngörülüyor.

Buzlanma ve dona dikkat

Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görüleceği belirtilen raporda, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceğinin tahmin edildiğine dikkat çekildi.

Kuvvetli kar yağışı uyarısı

Raporda, Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışı beklendiğinin altı çizildi. Buna göre, bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Sarı ve turuncu kodla uyarı yapılan iller

“Bolu, Kastamonu, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce”

Yorumlar (0)