Meteoroloji'den sis, kar ve fırtına alarmı verildi

Meteoroloji'den yayımlanan son hava durumu tahmini raporunda, Şırnak, Siirt, Hakkari, Bitlis ve Van çevrelerinde yoğun kar beklendiği kaydedildi. Diğer bölgelerde parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağı belirtilen raporda, Marmara ve kuzey Ege'de kuvvetli rüzgar beklendiği vurgulandı.

YAŞAM 24.01.2024, 08:28 Şeyda Gül
Meteoroloji'den sis, kar ve fırtına alarmı verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24 Ocak Çarşamba gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülkemizin doğu kesimlerinde çok bulutlu bir hava görülecek. Giresun ve Trabzon'un kıyı kesimleri ve Batman çevreleri ile Siirt ve Şırnak'ın batısında ise yağmurlu bir hava hakim olurken, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Kars, Erzurum, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Buzlanma ve don olayı görülecek

Yağışların; Siirt'in doğusu, Şırnak, Van'ın güneyi ile Hakkari ve Bitlis çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde beklenen pus ve yer yer sisin yanı sıra iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıkları

İç, batı ve kuzey kesimlerde mevsim normalleri civarında görülmesi beklenen hava sıcaklıklarının, güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi öngörülüyor.

Rüzgar

Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esmesi beklenen rüzgarın, Marmara'nın güneyi ve Kıyı Ege'de zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Bu sebeple zaman zaman kuvvetli esmesi beklenen rüzgara ilişkin yapılan uyarıda dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi.

Kuvvetli ve yoğun kar yağışı uyarısı

Yağışların, Şırnak ve Siirt'in doğusu, Van'ın güneyi ile Hakkari ve Bitlis çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiği vurgulanan uyarıda, “Yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çığ, tipi ile buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Yorumlar (0)