Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı: Sağanak geliyor

Meteoroloji’den yapılan sarı kodlu uyarıda, bazı illerde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiği kaydedildi. Bu sebeple bu illerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

YAŞAM 26.02.2024, 09:01 Şeyda Gül
Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı: Sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Şubat Pazartesi gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Bunun yanı sıra Güney Ege kıyıları, (Burdur hariç) Batı Akdeniz ile Mersin, Karaman, Niğde ve Aksaray çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların, Muğla'nın kıyı kesimleri ile Antalya il merkezi ve batı kıyılarında yerel kuvvetli olması öngörülüyor.

Pus ve yer yer sis bekleniyor

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan yerlerde çığ tehlikesi bulunduğu ifade edilen açıklamada, sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis beklendiği kaydedildi.

Kuvvetli yağış uyarısı

Muğla'nın kıyı kesimleri ile Antalya il merkezi ve batı kıyılarında kuvvetli olması beklenen yağışlara ilişkin yapılan uyarıda, “Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Çığ tehlikesi uyarısı

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğu ifade edilen açıklamada, bu bölgelerde bulunan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunmaları gerektiği vurgulandı.

Yorumlar (0)