Meteoroloji'den sağanak yağış, kar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftanın ilk iş gününde yurtta sağanak ve kar yağışının etkili olacağını bildirerek uyardı. Marmara ve Ege'de kuvvetli fırtına bekleniyor. İşte 29 Ocak 2024 Pazartesi gününe ilişkin hava durumu tahminleri...

YAŞAM 29.01.2024, 08:15 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den sağanak yağış, kar ve fırtına uyarısı

Meteorolojiden gelen uyarılara göre bugün yurdun büyük kesiminde sağanak yağış ve kar etkili olacak.

Marmara'nın doğu kesimleri, Doğu Karadeniz'in kıyı bölgeleri, Niğde ile Kayseri hariç İç Anadolu, Orta ve Batı Karadeniz, Ardahan ile Kars hariç Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'da aralıklı yağış bekleniyor.

Marmara ve Ege'de kuvvetli fırtına

Sağanak yağışların Çanakkale, Tekirdağ'ın doğu ilçeleri, Kırklareli, Gümüşhane, Hatay, Kahramanmaraş, Manisa, Çanakkale, Kütahya ve Osmaniye'de de etkili olacağı kaydedildi. Marmara ve Ege'de rüzgarın zamanla kuvvetli fırtınaya (50 ila 70 km/saat) döneceği bildirildi.

İstanbul çevrelerinde kuvvetli kar bekleniyor

Marmara'nın kuzey kesimlerinin yükseklerinde yağışın kar olarak düşeceği tahmin ediliyor. İstanbul, Kocaeli'nin kuzey kesimleri, Tekirdağ'ın doğu ilçeleri ve Kırklareli'nde kar yağışlarının kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Sabah ile gece saatlerinde yaşanacak buzlanma, trafikte bazı olumsuzluklara neden olabilir. Yurdun iç ve kuzey kesimlerinde hava sıcaklığı mevsim normallerinden 1 ila 3 derece düşük olacak.

Yorumlar (0)