Meteoroloji'den sağanak, kar ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden sağanak, kar ve kuvvetli rüzgar uyarısı geldi. 12 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Bazı bölgelerde hava sıcaklığı düşecek. 6 Mart 2024 Çarşamba itibarıyla hava durumu tahminlerine haberde yer verdik.

YAŞAM 06.03.2024, 08:17 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den sağanak, kar ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji'den 11 il için sarı, 1 il için turuncu kodlu uyarı geldi. Yağmur ve kar beklenen bölgeler sıralandı. Akdeniz'in doğusu ve orta kesimleri, Doğu Marmara, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve İç Anadolu'da sağanak yağış bekleniyor.

Karla karışık yağmur ve kar beklenen bölgeler

Yağışlar genellikle sağanak şeklinde düşecek. Doğu Anadolu'nun doğu ve kuzey kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç bölümleri, Ege'nin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur görülecek. Bu bölgelerde karla karışık yağmurun yer yer kara döneceği kaydedildi.

Bu illerde kuvvetli yağış var

Trabzon, Rize, Giresun, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Sivas, Kayseri, Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli ve Erzincan'da yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek bölgelerinde çığ riskinin bulunduğu kaydedildi. 

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Çoğunlukla doğu ve kuzeyden esecek rüzgarın, yurdu batısında öğle saatleri itibarıyla kuzeybatıdan zaman zaman orta kuvvette esecek. İç Anadolu'nun doğu kesimleri, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç bölgelerinde güneyden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar esecek.

Hava sıcaklığı nasıl olacak? 

Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Yurdun doğu, iç ve kuzey bölgelerinde hava sıcaklığı 4 ila 6 derece düşecek. Diğer bölgelerde sıcaklıkta ciddi bir değişim yaşanmayacak.

Yorumlar (0)