Meteoroloji'den kuvvetli yağış, buzlanma, don ve çığ uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün bazı illerde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağını bildirdi. Buzlanma, don ve çığ uyarısı yapan Meteoroloji, yurt genelinde hava sıcaklığının nasıl olacağına ilişkin tahminlerini de paylaştı.

YAŞAM 08.03.2024, 08:32 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den kuvvetli yağış, buzlanma, don ve çığ uyarısı!

Meteoroloji, 8 Mart 2024 Cuma gününe ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. Bugün Trabzon, Giresun, Rize ve Ordu hariç yurdun tamamının yağışlı geçmesi bekleniyor. Akdeniz ile Ege'nin kıyı kesimlerinde yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde düşeceği öngörülüyor.

Kuvvetli yağış beklenen iller

Doğu Anadolu'nun doğu ve kuzey kesimleri ile Karadeniz'in iç bölgelerinde etkili olacak karla karışık yağmurun yer yer kara dönmesi bekleniyor. Kuvvetli yağışların; İstanbul, İzmir, Yalova, Tekirdağ, Bursa, Manisa, Kocaeli, Balıkesir, Çanakkale, Antalya, Hatay, Adana, Osmaniye'de etkisini göstereceği tahmin ediliyor.

Buzlanma, don ve çığ uyarısı

Yurdun doğu ve iç bölgelerinde sabah ile gece saatlerinde görülecek don ve buzlanmaya karşı tedbirli olunması gerektiği bildirildi. Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek bölgelerinde çığ riskinin sürdüğü kaydedildi.

Yurt genelinde hava sıcaklığı nasıl olacak? 

Peki bugün hava sıcaklığı nasıl olacak? Yurdun büyük kısmında hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında olacağı öngörülüyor. Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde sıcaklık yer yer mevsim normallerinin altına inecek.

Yorumlar (0)