Meteoroloji'den kritik uyarı: Antalya, İstanbul, Ankara ve İzmir…

Meteoroloji’den yapılan uyarıda, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya dahil birçok ilde sis ve pus hadisesi beklendiği kaydedildi.

YAŞAM 28.02.2024, 08:36 Şeyda Gül
Meteoroloji'den kritik uyarı: Antalya, İstanbul, Ankara ve İzmir…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Şubat Çarşamba gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre, yurt genelinde yağış beklenmediği kaydedildi. Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği öngörülen raporda, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceğinin tahmin edildiği vurgulandı. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan yerlerde çığ tehlikesinin bulunduğu ifade edilirken, sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis hadisesi beklendiği kaydedildi.

Hava sıcaklığı

Önemli bir değişiklik beklenmediği ifade edilen hava sıcaklığının, batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde ve doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor. Doğu Anadolu’nun doğusunda hava sıcaklıklarının yer yer mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Genellikle güneyli, güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi beklenen rüzgarın, Hakkari çevreleri ile Şırnak’ın doğusu ve Van’ın güneyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek ve dağlık kesimlerde zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Hakkari çevreleri ile Şırnak’ın doğusu ve Van’ın güneyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek ve dağlık kesimlerde zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilen rüzgara ilişkin vatandaşlara uyarı yapıldı. Kuvvetli rüzgar ve fırtına sebebi ile oluşabilecek ulaşımda aksamalara ilişkin yapılan uyarıda, “Baca gazı (karbon monoksit) zehirlenmeleri, tipi, kar savrulması, kar birikmesi ve çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Kuvvetli rüzgarın bugün gece saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Çığ tehlikesi uyarısı

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğu ifade edilen uyarıda, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Yorumlar (0)