Meteoroloji'den kar ve sağanak uyarısı! O bölgede sıcaklık artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün sağanak yağış beklenen bölge ve illeri sıraladı. İki bölgede karla karışık yağmur ve kar yağışının beklendiği kaydedildi. İki bölgeye çığ uyarısı yapıldı. Peki yurt genelinde hava sıcaklığı nasıl olacak? İşte 21 Şubat 2024 Çarşamba günü itibarıyla yurt genelinde beklenen hava durumu...

YAŞAM 21.02.2024, 08:45 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den kar ve sağanak uyarısı! O bölgede sıcaklık artacak

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün Ordu hariç Orta Karadeniz, Batı Karadeniz, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor.

İki bölgede karla karışık yağmur bekleniyor

Yağışların Ankara'nın doğu ve kuzey kesimleri, Afyonkarahisar, Tekirdağ, Kırıkkale, Kırklareli, Yozgat, Çankırı ve Muğla'da da etkili olacağı tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimleri ile Batı Karadeniz'in iç bölgelerinde etkisini gösterecek karla karışık yağmurun zamanla kara döneceği öngörülüyor.

Çığ uyarısı yapılan bölgeler

Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Doğu Karadeniz'in iç bölgelerindeki eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor. Rüzgar yurt genelinde güneyli yönlerden, yurdun kuzeybatısında ise kuzeyli yönlerden esecek. 

İç bölgelerde sıcaklık yükseliyor

Peki yurt genelinde hava sıcaklığı nasıl olacak? İç kesimlerde sıcaklık biraz yükselecek. Yurdun diğer kesimlerinde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Hava sıcaklığı İstanbul'da 10, Ankara'da 12, İzmir'de 15 derece olacak.

Yorumlar (0)