Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı

Meteoroloji’den yapılan son hava durumu tahmininde 6 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Yağışların, bazı illerde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklendiği kaydedilen uyarıda,  hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceği ifade edildi.

YAŞAM 12.03.2024, 08:31 Şeyda Gül
Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 12 Mart Salı gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, yurdun batı kesimlerinde yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, (Afyonkarahisar hariç) Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, İstanbul, Kocaeli, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Muğla, Denizli, Ankara, Bolu, Eskişehir ve Karabük'te sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Bunun yanı sıra kuzey ve iç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görülmesi öngörülüyor.

Hava sıcaklığı ve rüzgar

Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceği tahmin edilirken, genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenen rüzgarın, Kıyı Ege ve Marmara'nın güneyinde yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor..

Kuvvetli yağış uyarısı

Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Muğla ve Edremit Körfezi çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde beklenen yağışların yer yer kuvvetli olması beklendiğinden vatandaşların dikkatli ve tedbirli olnaları konusunda uyarılar yapıldı.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Kıyı Ege ile Marmara'da güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) rüzgarla beraber toz taşınımı beklendiğinden özellikle astım gibi hastalıkları bulunanlar dikkatli ve tedbirli olunmaları konusunda uyarıldı.

Sarı kodla uyarı yapılan iller

“Balıkesir, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir ve Tekirdağ”

Yorumlar (0)