Meteoroloji'den 15 kente sarı alarm: Cumartesi günü kuvvetli yağış var!

Cumartesi günü için 15 kente sarı alarm veren Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara karşı uyardı. İşte yarın yurt genelinde beklenen hava durumuna ilişkin tahminler...

YAŞAM 07.06.2024, 18:38 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den 15 kente sarı alarm: Cumartesi günü kuvvetli yağış var!

Meteoroloji'den yarın (8 Haziran Cumartesi) için 15 kent sarı kodlu uyarı yapıldı. Ankara,  Konya, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale, Afyonkarahisar, Kırşehir, Rize, Ardahan, Yozgat, Artvin, Ağrı, Kars, Nevşehir, Karabük, Bayburt, Erzurum ve Bolu için sarı alarm verildi.

Kuzeydoğuda öğle saatlerinden itibaren kuvvetli yağış var

Yurdun kuzeydoğusunda öğle saatleri itibarıyla başlayacak yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların Erzurum, Artvin, Rize, Bayburt, Ağrı, Ardahan ve Kars'ta etkili olması bekleniyor. Kuvvetli sağanak ile beraber ani sel, yerel dolu yağışı ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzlukların görülebileceği kaydedildi.

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Ankara Valiliği, bugün kent genelinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını bildirmişti. Başkentte cumartesi günü boyunca etkisini gösterecek kuvvetli yağışlara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Yorumlar (0)