Meteoroloji'den 13 ile "kuvvetli yağmur ve kar" uyarısı

Meteoroloji’den yayımlanan son hava durumu raporunda 13 il için sarı kodla uyarı yapıldı. Kıyı kesimler ile güneydoğu kesimlerde yağmur ve sağanak yağış şeklinde beklenen yağışların, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

YAŞAM 21.01.2024, 09:25 Şeyda Gül
Meteoroloji'den 13 ile "kuvvetli yağmur ve kar" uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Ocak Pazar gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, yurt genelinde çok bulutlu bir hava hakim olması beklenirken Marmara'nın kuzeybatısı hariç yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile güneydoğu kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği tahmin edilen yağışların, diğer yerlerde yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Yağışların; Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması öngörülüyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi beklenirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklığı

Yurdun güneydoğu kesimlerinde önemli bir değişiklik olmayacağı kaydedilen hava sıcaklıklarında, diğer yerlerde 8 ila 10 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar

Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenen rüzgarın, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi öngörülüyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışlara ilişkin yapılan uyarıda, “Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Kuvvetli rüzgâr uyarısı

Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklenen rüzgara ilişkin yapılan uyarıda ise yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi.

Sarı kodla uyarı yapılan iller

Ülke genelinde sağanak, karla karışık yağmur ve kar etkili olacak. Meteoroloji’nin sarı kodla uyardığı 13 il şu şekilde;

“Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Konya, Malatya, Maraş, Sivas, Dersim, Aksaray, Batman ve Osmaniye”

Yorumlar (0)