Meteoroloji bu illerde yaşayanları uyardı: Kar ve çığ tehlikesi bulunuyor

Meteoroloji’den yayımlanan hava tahmini raporuna göre, bazı illerde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Bunun yanı sıra Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

YAŞAM 16.02.2024, 08:44 Şeyda Gül
Meteoroloji bu illerde yaşayanları uyardı: Kar ve çığ tehlikesi bulunuyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 Şubat Cuma gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken, Marmara, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneydoğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu, Muğla, Artvin, Erzurum ve Iğdır çevreleri ile Antalya’nın batı ilçelerinde yağışlı görüleceği kaydedildi.

Yer yer pus ve sis bekleniyor

Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Bolu’nun yüksek kesimleri ile Erzurum, Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis beklenirken, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görülebileceği tahmin ediliyor.

Rüzgar

Genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif esmesi beklenen rüzgarın, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Çığ tehlikesi uyarısı

Meteoroloji’den yapılan uyarıda Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Yorumlar (0)