Marmara’da korkutan hareketlilik: Büyük depremin habercisi mi?

Dün gece Marmara Denizi’nde meydana gelen 3,0 büyüklüğündeki deprem, “Beklenen büyük depremin habercisi mi?” sorusunu akıllara getirdi. Konuya ilişkin Prof. Dr. Naci Görür’den de bir açıklama geldi. 

YAŞAM 04.10.2022, 12:43 05.10.2022, 08:27
Marmara’da korkutan hareketlilik: Büyük depremin habercisi mi?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Marmara Denizi’nde dün gece saat 01.57 sıralarında 3,0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin derinliği ise 8,09 kilometre olarak duyuruldu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 3,1; derinliğini ise 19,2 kilometre olarak tespit etti. Gece saatlerinde meydana gelen sarsıntı, uzun süredir beklenen büyük Marmara Depremi sebebiyle paniğe sebep oldu. Sosyal medyada bazı internet kullanıcıları, “Büyük Marmara Depremi’nin habercisi olabilir mi?” şeklinde sorular sorarak endişelerini dile getirdiler. 

“Küçük ama yeri bakımından önemli”

Marmara Denizi’ndeki korkutan sarsıntı sonrası Prof. Dr. Naci Görür’den de bir açıklama geldi. Twitter hesabı üzerinden bir mesaj yayımlayan Prof. Dr. Görür, “Arkadaşlar, dün gece Marmara Denizi’nde minimum 7,2 büyüklüğünde deprem beklediğimiz Kumburgaz fay hattı üzerinde 3,1’lik deprem meydana geldi. Küçük ama yeri bakımından önemli” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)