Marmara için sarı alarm! Kuvvetli yağış ve kısa süreli fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'daki 9 il için sarı kodlu alarm verdi, kuvvetli yağış ve kısa süreli fırtına uyarısında bulundu. Kuvvetli sağanak ve kar beklenen bölgeler sıralandı. Yurdun kuzeybatısında ise hava sıcaklığı 8-10 derece düşecek.

YAŞAM 20.01.2024, 09:23 Hakan Öksüz
Marmara için sarı alarm! Kuvvetli yağış ve kısa süreli fırtına uyarısı

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre bugün öğle saatlerinden sonra Marmara'da Kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor. İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli için sarı kodlu uyarı verildi.

Bu bölgelerde yağış var

Marmara'nın yanı sıra bugün İç Anadolu, Akdeniz, Ege, Doğu Karadeniz'in denizden uzak bölgeleri, Orta ve Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun batı kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Muş, Erzurum ve Giresun'da da etkili olacağı kaydedildi.

Kuvvetli sağanak ve kar beklenen bölgeler

Kuzey Ege'nin denizden uzak bölgeleri, Trakya, Karadeniz'in iç bölgeleri, Muş, Erzurum, Eskişehir ve Bilecik'te kar bekleniyor. Bilecik hariç Marmara geneli, Kuzey Ege'nin kıyı kesimleri ile Orta ve Batı Karadeniz'de yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Marmara'ya kısa süreli fırtına uyarısı

Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden esecek kuvvetli rüzgarın zamanla kısa süreli fırtınaya (40-70 km/saat) döneceği öngörülüyor. İstanbul Valiliği, etkili olacak fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Sıcaklık 8-10 derece düşüyor

Yurdun doğusu ile iç bölgelerinde buzlanma ve don hadisesinin yanı sıra sis ve pus görülecek. Hava sıcaklığı yurdun kuzeybatısında 8 ilâ 10 derece düşecek.

Yorumlar (0)