Manisa'da dehşet: 2 işçi yanarak can verdi!

Manisa Yunusemre'de bulunan Mitsubishi Electric fabrikası inşaatında başlayan yangın, Zülfü Çınar ve Alibaba Gökalp'in alevler arasında kalarak can vermesine neden oldu. Yanan işçileri görmeyen inşaattakiler, üzerlerine kum döktü. Yanan ve göçük altında kalan işçilerin hayatını kaybettiği belirlendi.

YAŞAM 03.02.2024, 11:21 05.02.2024, 09:38 Hakan Öksüz
Manisa'da dehşet: 2 işçi yanarak can verdi!

Manisa Organize Sanayi Bölgesindeki bir fabrikada çıkan yangın, faciaya neden oldu. Yunusemre ilçesindeki Mitsubishi Electric fabrikası inşaatında başlayan yangının sebebi ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre Zülfü Çınar ve Alibaba Gökalp, 5 metre yükseklikte bulunan platformda kaynak yapıyordu. Kaynak sırasında çıkan kıvılcımların, izolasyon malzemelerine sıçraması yangını başlattı.

Yanan işçileri görmediler, üzerlerine kum döktüler

Panikleyen işçiler, kurtulmak için platformdan aşağı atladı. Alevler içinde kalan alana düşen Zülfü Çınar ve Alibaba Gökalp'in üzerine köpükler yapıştı. İki işçi yanarak can verdi. İnşaattaki diğer işçiler, yanan işçileri görmeyerek üzerlerine kum döktü.

Çalışmak için Tunceli'den gelmişler

Yanan ve göçük altında kalan işçilerin kurtarılması ümidiyle ekiplere haber verildi. İtfaiye, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri, yangının çıktığı inşaata geldi. Göçük altından çıkartılan iki işçinin yaşamını yitirdiği belirlendi. İşçilerin, çalışmak için Tunceli'den geldikleri bildirildi.

Yorumlar (0)