KYK yurdunda gıda zehirlenmesi: 95 öğrenci hastanelik oldu

Kastamonu'da kız yurdundan kalan ve akşam tavuk tantuni yediği öğrenilen 95 üniversite öğrencisi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

YAŞAM 15.01.2024, 13:06 16.01.2024, 11:24 Şeyda Gül
KYK yurdunda gıda zehirlenmesi: 95 öğrenci hastanelik oldu

Kastamonu Hüma Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda akşam tavuk tantuni yiyen öğrencilerde sabah saatlerinde fenalaştı. Mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle müdüriyete başvuran öğrencilerden bazıları 112 Acil Servis ekiplerince Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bazı öğrenciler ise kendi imkanlarıyla hastaneye giderek tedavi altına alındı.

Tavuk tantuniden zehirlendikleri düşünülüyor

Toplam 60 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alınmasının ardından açıklamalarda bulunan öğrencilerden Beyzanur Kar, tavuk tantuniden zehirlendiklerini düşündüklerini söyledi. Yemeği akşam yediklerini anlatan Kar, belirtilerin sabaha doğru ortaya çıktığını söyledi. İshal, kusma ve bulantı şikayetlerinin olduğunu kaydeden Kar, “Sonrasında ambulansla buraya geldik. Sınavım var. Sınava yetişmeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.

Valilikten açıklama geldi

Konu ilişkin Kastamonu Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, bugün sabah saat 04.20'de Kastamonu Merkez Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı kız öğrenci yurdunda kalan bazı öğrencilerin mide bulantısı, karın ağrısı ve ishal şikayetleri ile Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesine başvurdukları bilgisinin alındığı ifade edildi. Yapılan araştırma neticesinde 95 öğrencinin gıda zehirlenmesinden etkilendiği belirtilen açıklamada, 72 öğrencinin Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine intikal ettiği ve tedavilerine devam edildiği belirtildi. Öğrencilerin herhangi bir hayati tehlikeleri bulunmadığının bilgisine yer verilen açıklamada “Olayla ilgili gerekli inceleme ve araştırmalar devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)