Kuvvetli yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre bazı bölgelerde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı uyarısı yapan Meteoroloji, hava sıcaklığının artacağı ve düşeceği bölgeleri sıraladı.

YAŞAM 26.03.2024, 08:12 Hakan Öksüz
Kuvvetli yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji'den gelen değerlendirmelere göre bugün pek çok ilde kuvvetli yağış etkisini gösterecek. 14 il için sarı kodlu uyarıda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağış beklenen bölgeleri sıraladı.

Bu bölgelerde yağış var

İç Anadolu'nun güney kesimleri, Akdeniz'in doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Sinop, Kastamonu ve Sivas'ta yağış bekleniyor. Gece saatlerinden sonra Batı Marmara, İstanbul, Yalova, Bursa, Eskişehir, Kütahya, Muğla, Afyonkarahisar ve Bilecik'te sağanak yağış etkili olacak. 

Kuvvetli yağış beklenen bölgeler

Güneydoğu Anadolu'nun doğu bölgeleri, Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimleri, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Muş ve Bingöl'de yağışların yerel kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Kuvvetli yağışla birlikte küçük çaplı dolu yağışı, su baskını, sel, kuvvetli rüzgar, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı

Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden esecek rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) olacağı tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklığının artacağı ve düşeceği bölgeler

Ege ile Marmara'da zaman zaman toz taşınımı bekleniyor. Yurdun doğusunda hava sıcaklığı 3-5 derece düşecek, batısında ise 2-4 derece artacak.

Yorumlar (0)